CS2 Float Guide: Allt du Behöver Veta om Floatvärden

Grafik som visar float-värden i cs2 från Battle-scarred till Factory new

Vad är Float?

Floatvärden på CS2-skins indikerar slitaget och skicksklassificeringen av föremålet. Värdena varierar från 0 till 1, där ett värde närmare 0 betyder att vapnet har färre repor och slitage. Intervallet är uppdelat i fem skicksklasser, från Fabriksny till Stridsärrad. Vi kommer att förklara dessa klasser mer ingående senare i artikeln.

Förståelse av dessa float-värden är avgörande för handel med skins. Värdet påverkar direkt föremålets sällsynthet och pris, vilket styr samlare, handlare och entusiasters beslut.

Floatvärden och skin-slitage

Slumpmässig bestämning: Float-värden bestäms slumpmässigt när skins “droppas” eller öppnas. Det enda undantaget är om vapnet skapas genom Trade-up, där float-värdena på de använda föremålen direkt påverkar det nya skinnets skick.

Påverkan av intervallet: Som nämnts tidigare, ju närmare float-värdet är 1, desto mer synligt blir slitaget, som repor eller blekta färger.

Skickstyper och float-intervall:

  • Factory New (Fabriksny: 0.00 – 0.07
  • Minimal Wear (Minimalt slitage): 0.07 – 0.15
  • Field-Tested (Testat i fält): 0.15 – 0.38
  • Well-Worn (Välanvänd): 0.38 – 0.45
  • Battle-Scarred (Stridsärrad): 0.45 – 1.00

Float-begränsade Skins

Definition: Vissa skins har “float-begränsningar” som håller deras float-värden inom ett visst intervall. Detta bibehåller ett konsekvent utseende oavsett det faktiska float-värdet.

Exempel: Vissa skins, som Doppler, kan endast vara i Factory New- eller Minimal Wear-skick. Läs mer om de dyraste Counter-Strike skinsen

Extrem Float-värden

Lägsta Float-värden: Skins med float-värden nära 0 (0.000x) kan vara mycket eftertraktade på grund av deras sällsynthet och nästan felfria utseende, vilket kan påverka deras pris kraftigt.

Högsta Float-värden: På samma sätt kan skins med float-värden nära 1.00 vara intressanta för samlare på grund av deras unika karaktär eller för de som söker extremt slitage för en viss estetik.

En bild som visar skillnaden på floatvärden Factory New och Battle-Scarred av en CS2 Ak Safari Mesh

Sammanfattning

Att förstå den slumpmässiga bestämningen av float-värden, float-begränsade föremål och effekten av extrema float-värden på skinsens eftertraktning och värde är avgörande för alla som är intresserade av CS2-föremål och skinmarknaden.

Det finns mycket mer att säga om float-värden, men vi hoppas att denna artikel hjälper nybörjare att förstå grunderna.

Suositut