FAQ

Sälj CS Skins Nu - Pengarna Direkt Till Kontot - CSKejsaren.se Snabbt. Säkert. Nordiskt.

Hur kan jag skydda mig mot bedrägeri?

API-Scam

I CS:GO-föremålens värld kommer du att möta många bedragare. Det vanligaste och tyvärr mest effektiva sättet är api-scams, som närmare beskrivs i den här artikeln.

Vad är API-scam?

API-nyckel är en slumpmässig säkerhetskod som är länkat till ett steam-konto. API-nycklar faller vanligtvis i fel händer när en användare loggar in på en fake scam-webbplats med sitt Steam-ID. Genom att använda API-nyckeln kan webbplatsen eller personen avbryta och skicka automatiska byteserbjudanden utan inloggning på kontot. Dock kan API-nyckeln inte auktorisera byteserbjudanden utan Steam Guard.

 

Bedrägeriet sker när byteserbjudandet accepteras i Steam Guard. Bedragaren har avbrutit det riktiga byteserbjudandet och skickat ett nytt erbjudande från en replikerad användare med samma profilbild och namn som den riktiga användaren. Steam level på API-bottarna är vanligtvis 0 och registreringsdatumet är felaktigt. Därför är det särskilt viktigt att du verifierar användarens registreringsdatum och nivå på steam kontot, och även kollar dessa i Steam Guard!

 

 

Hur raderar jag och skapar en ny API-nyckel?

Om du misstänker att din API-nyckel har fallit i fel händer kan du radera den nuvarande och skapa en ny. Du kan kontrollera statusen för din nyckel på Steams API-sida: https://steamcommunity.com/dev/apikey

Om ditt konto inte har en API-nyckel och du ser vyn nedan, är du säker från API-bedragare. Om du vill skapa en API-nyckel för ditt eget bruk, acceptera villkoren och tryck på “REGISTER”-knappen.

Om du ser vyn nedan  har en API-nyckel skapats för ditt konto. Ifall det inte är du själv som har skapat den här nyckeln, så kan du radera den genom att klicka på “revoke….”, Därefter är du skyddad mot API-Scams . Om problemen fortsätter så rekommenderar vi dig att byta lösenordet till ditt Steam konto och logga ut kontot från alla enheter du är inloggad på.

Hur kan jag skydda mig från bedrägerier?

Kontrollera alltid Steam nivån och registreringsdatumet för kontot när du accepterar byteserbjudandet i Steam Guard!

Logga aldrig in på misstänksamma webbplatser med ditt Steam-ID

Klicka inte på misstänksamma länkar som kräver att du loggar in genom Steam

Kontrollera att inte någon annan skapat en API-nyckel för ditt konto

Ändra din API-nyckel regelbundet för att minska risknivån

Ta det säkra före det osäkra, fråga oss!